Utbilda dig till tågtekniker

Är du intresserad av teknik, elektronik, mekanik och automation? Då låter vår tågteknikerutbildning som något för dig! Tågtekniker är ett spännande yrke i en viktig framtidsbransch och vår utbildning fokuserar på moderna fordonssystem, underhåll och utredningsmetodik.

Tågtekniker
Tågbranschen är i ett spännande skede där det pågår en digitalisering med många nya tekniska lösningar. Hållbarhetsfrågor står högt upp på agendan och järnvägen har en central roll i framtidens hållbara samhälle. Det pågår många satsningar på spårbunden trafik och höghastighetståg i hela Europa och efterfrågan på arbetskraft inom branschen är stor. Läs mer om tågteknikeryrket.

Utbildningen ger dig en bred kunskap som täcker behovet av den allt större tekniska kompetens som krävs för tågteknikeryrket. För att kunna bli antagen behöver du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola och andra särskilda krav. Eftersom yrket är säkerhetsklassat krävs en godkänd hälsoundersökning innan utbildningsstart. Läs mer om tågteknikerutbildningen.

Tågteknikerutbildningen är en mångsidig teknisk utbildning som förbereder dig för ett yrke med goda framtidsutsikter helt rätt i tiden. Utbildningen omfattar 300 YH-poäng och genomförs på heltid under 60 veckor (1,5 år).

Läs gärna mer om vilka behörigheter som krävs och hur processen går till!

Ansök här.

 Viktiga datum

  • Antagningen öppnar: 1:a september
  • Antagningen stänger: 31:a oktober
  • Antagningsbesked publiceras: december
  • Utbildning startar: 10 januari

Har du frågor? Kontakta oss på yh@mtr.se

Senast uppdaterad: 2021-09-01