MTR:s nya trygghetschef heter Emma Stenholm

2016-05-03 08:49

Emma Stenholm är namnet på MTR:s nya trygghetschef. Emma kommer senast från Polisen i Stockholm.

Trygghetschef Emma Stenholm

MTR, som bland annat driver Stockholms tunnelbana, kör snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg och i december 2016 kommer att börja driva Stockholms Pendeltåg, har anlitat en ny trygghetschef. Emma Stenholm har gedigen erfarenhet av trygghetsskapande insatser från sina uppdrag inom Polisen i Stockholm. Arbetet inom Polisen har handlat om allt från arbete mot grov organiserad brottslighet såsom gängproblematik och samhällshotande kriminalitet inom extremistgrupper till samverkansfrågor med civilsamhället via exempelvis politiker, fackförvaltningar och centrumledningar.

– Det är viktigt med nära samarbeten för att lyckas med trygghetsskapande arbete. MTR har en historik av att visa både vilja, driv och engagemang för att driva och utveckla tryggheten inom och utom ramarna för sina uppdrag. Det inspirerar mig och är ett arbete jag vill bygga vidare på i min nya roll som trygghetschef för MTR, säger Emma Stenholm.

MTR har sedan tidigare etablerade trygghetssamarbeten med, förutom SL, bland andra Stiftelsen Tryggare Sverige, Nattskiftet, polisen och olika stadsdelar inom Stockholmsområdet.

– MTR växer och utvecklas i en stadig takt. Därför har det varit prioriterat för oss att anlita en person med gedigen erfarenhet av trygghetsgrundande arbete samt som har ett relevant nätverk och förmåga att bygga ut sitt kontaktnät för att utveckla vårt samhällsbidrag på trygghetsområdet. Det känner vi att vi har hittat i Emma och det känns väldigt bra att kunna välkomna henne ombord hos oss, säger Bengt Carlsson, säkerhetsdirektör MTR.

Emma Stenholm tillträder sin nya tjänst i maj 2016. 

Senast uppdaterad: 2019-12-06