Tunnelbaneförare

Arbetet som tunnelbaneförare, eller tunneltågförare som det också kallas, innebär ansvar över tåg och resenärer med mycket stort fokus på säkerhet och punktlighet.

Arbetet är till stor del självständigt och ett ensamarbete, men också ett yrke där du möter väldigt många av våra resenärer och förväntas kunna ge service på ett informativt och trevligt sätt men under tidspress. Vid anställning får du en 14 veckor lång utbildning med full ersättning. Efter avklarad utbildning fortlöper din anställning som färdigutbildad tunnelbaneförare på heltid eller deltid beroende på den tjänst du sökt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Ansvar för säker och effektiv tågdrift som följer trafikplaner och tidtabeller
• Rapportera avvikelser
• Förmedla information till resenärerna
• Ge service till våra resenärer under tidspress

 Verksamheten är öppen dygnet runt och därmed kan både utbildning och arbetstid under anställning innebära tidiga morgnar, kvällar och nätter.

För att trivas i rollen som tunnelbaneförare är du stabil, lugn och ansvarsfull. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en verksamhet med höga krav på säkerheten och du har respekt för det ansvar som detta innebär.

Då arbetet är mycket rutinbaserat och regelstyrt, krävs det att du har förmågan att arbeta systematiskt samt att du är punktlig och noggrann gällande tider och rutiner. Kontakten med resenärer och trafikledning är också mycket viktig, vilket kräver att du har en god kommunikativ förmåga.

Du som ansöker måste uppfylla dessa krav:
• Du är 20 år fyllda innan beräknad kursstart
• Mycket god kommunikativ förmåga på svenska, i både tal och skrift
• Möjlighet att, och tycker om att, arbeta i skift, under dygnets alla timmar
• Fullgott färgseende

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger i enlighet med transportstyrelsens krav.

Vi söker Tunnelbaneförare löpande – håll utkik på vår sida för lediga tjänster.

Senast uppdaterad: 2020-05-05