Utvecklingschef IT till MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

I rollen som applikationschef har du ett helhetsansvar för koncernens gemensamma standard och egenutvecklade applikationer samt dess integrationer och BI-funktionen. MTRs IT-organisation består av ca 40 personer fördelade på olika områden och tekniska inriktningar. Efter en omorganisation kan du nu få komma in som applikationschef och ha ytterst ansvar över applications management, testledning och IT-projektledning. Personalansvar kommer att ingå i rollen.
I rollen som Applikationschef har du ett helhetsansvar för koncernens gemensamma standard och egenutvecklade applikationer. Tyngdpunkten kommer att ligga på att fortsätta utveckla samarbetet med koncernens övriga delar samt etablera en grundstruktur för systemutveckling och systemförvaltning samt testledning och projektledning.

Vidare ingår även att säkra den strategiska utvecklingen av applikationerna för att möta nya behov och möjliggöra en högre grad av digitalisering inom koncernen. Med en tydlig målbild planerar, styr och följer du upp applikationsleveransen, ofta i nära samarbete med övriga delar av koncernen. Du ansvar för att förbättra och effektivisera genom tydliga ramar för krav och test. Som applikationschef har du även ansvaret att driva och utveckla dina team, allt från strategi och teknikval till rekrytering och optimering samt skapa en god kontroll och överblick över IT-portföljen med pågående och kommande utvecklingsprojekt och förvaltningsbehov.

På IT avdelningen arbetar idag ca 30 personer, uppdelat i fyra mindre enheter där du ingår i IT avdelningens ledningsgrupp. Tjänsten är på heltid och du kommer att utgå från vårt huvudkontor på Kungsholmen (under Corona arbetar vi givetvis mer digitalt och utgår från kontoret varannan vecka). Du rapporterar till CIO.

Kvalifikationer

Tidigare erfarenhet från liknande roll som gett erfarenhet av IT-nära verksamhetsutveckling och applikationsförvaltning
Erfarenhet av en ledarroll där du kombinerat hjärna och hjärta för att få dina medarbetare att vilja prestera på topp
Erfarenhet av budgetprocesser och prioriteringar
Erfarenhet av att leda och driva digitaliseringsfrågor
Akademisk examen inom relevant område eller motsvarande erfarenhet
God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Vidare är du en person som noggrann och en god ledare med förmågan att skapa en drivande och öppen kultur där våra talanger trivs och utvecklas. Du är van att arbeta med människor och har förmåga att kommunicera runt tekniska frågor på ett sätt som skapar förtroende och förståelse på alla nivåer. Du är van att arbeta självständigt och driva egna frågor och är inte rädd för att fatta egna beslut i det dagliga arbetet.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Vi samarbetar med Wise IT i denna rekrytering därför kommer alla inkomna ansökningar att hanteras av dem i ett första skede. Välkommen med din ansökan via länken: https://www.wiseit.se/lediga-tjanster/1255930-applikationschef-till-mtr-nordic/!

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-29
Referensnummer: C57087

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-07-13