Lösningsarkitekt till MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR Nordic är inne i en expansiv fas med fokus på nya affärer och ökad digitalisering. Vi letar därför efter fler medarbetare som vill vara med på den spännande resan. Vi söker nu dig som brinner för IT-arkitektur och vill arbeta i en nyckelroll med ansvar för design av våra IT-lösningar.

Som Solution Architect på MTR Nordic kommer du arbeta med lösningsarkitektur genom hela vår affär och vara en viktig del av realiseringen och utvecklingen av IT-strategin. Du ansvarar för att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar. Alltid med fokus på framdrift, realisering, återanvändbarhet och kostnadseffektivitet. Som en del av arkitekturgrupperingen kommer du även att utgöra en viktig kugge i arbetet med Enterprise arkitektur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Beskriva, visualisera och analysera IT-lösningar samt bedöma olika realiseringsalternativ.
Säkerställa att målarkitektur, styrande principer och riktlinjer efterlevs och kontinuerligt utvecklas.
Genomföra förstudier och leda tekniska utredningar

Du som söker till oss
Vi tror att du är nyfiken, drivande och proaktiv med förmåga att söka kreativa lösningar på problem i en positiv och entusiastisk anda. Du är analytisk och har en förmåga att röra dig mellan helhet och detaljer. Du rör dig med lätthet mellan teknik och verksamhet och är trygg med att kommunicera med medarbetare på olika nivåer och olika teknisk kunskapsnivå. Da arbetet innebär många kontaktytor ställer vi höga krav på din sociala kompetens och din pedagogiska förmåga.

Kvalifikationer

Akademisk examen inom data-/systemvetenskap eller liknande
Flerårig erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt
God förståelse av projekt- och utvecklingsmetodik
Vana av att dokumentera, analysera och presentera
God förmåga av att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska

Då vi har påbörjat vår förflyttning mot molnteknologier är det mycket meriterande om du har erfarenhet av molnplattformar som ex. Microsoft Azure. Det är även meriterande med certifieringar inom relevanta områden.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Nordic erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Välkommen med din ansökan i form av ett CV samt besvara några urvalsfrågor. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-29
Referensnummer: C59704

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-07-15