Driftledare Trafik till MTR Pendeltågen

Stockholm

Arbetsuppgifter

Vi stärker nu upp vår Driftledningscentral med nya kollegor och vänder oss till dig som vill arbeta som Driftledare Trafik. Driftledningscentralen består just nu av cirka 60 medarbetare och du rapporterar till Chef Driftledning trafik.

Som Driftledare Trafik ansvarar du främst för att övervaka och leda driften i syfte att säkerställa en säker och punktlig trafik, t.ex. genom att hitta optimala lösningar för att minimera störningar i trafiken.

Ett urval av arbetsuppgifter:
- Driftstöd till personal som t.ex. frågor kring hantering av fordonen.
- Initiera lösningar för att snabbt kunna korrigera störningar
- Övervaka och leda driften av trafik
- Säkra bemanning och styrning av personal under innevarande dygn.
- Hantera kritiska situationer, genom att styra tillgängliga resurser utefter bästa effektivitet, exempelvis vid störningar.
- Hantera och aktivera larm och fungera som kontakt både internt och externt

I ditt arbete som Driftledare Trafik kommer du även att ha mycket interaktion och samverkan med övriga medarbetare inom det Driftledningscentralen i frågor som rör informationsinsatser, fordonsomlopp samt i bemanningsfrågor. Du kommer även att leda och fördela arbetet för Yttre Driftledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
Har minst en gymnasial utbildning eller motsvarande, gärna inom logistik och/eller Koordinering
Gärna har erfarenhet från en liknande roll
Är en van IT-användare
Meriterande med erfarenhet från lokföraryrket

Du kommer att erhålla den utbildning som krävs för rollen.

Dina färdigheter och personlighet
Rollen som Driftledare Trafik innebär att du arbetar med effektiva lösningar, ibland i stressiga situationer. Vidare söker vi dig som är strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att hantera flera plötsliga händelser samtidigt, med god koordineringsförmåga och god kommunikation gentemot övriga funktioner inom Driftledningscentralen och externa parter. Att tänka nytt är något vi värdesätter högt.
Vidare söker vi dig som är lugn och metodisk. Du är även en lagspelare och trivs med många kontaktytor.

Erfarenhet krävs

Övrigt

Förmåner
Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Vi sätter samhället i rullning
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Vi kommer att intervjua löpande så skicka gärna in din ansökan idag. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 6200 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt även Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-04-17

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-16
Referensnummer: C120182

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2023-01-11