BI Utvecklare/Data analyst till MTR Nordic

Stockholm

Arbetsuppgifter

MTR Nordic är inne i spännande och expansiv fas med fokus på nya affärer där IT är centralt för att lyckas. Vi arbetar med projekt som skapar avtryck i samhället. Vi söker nu en BI utvecklare/Data Analyst som vill vara med och utveckla vår lösning för Analytics på MTR. Vårt mål är att kunna använda all vår data som vägvisare mot korrekta beslut.

MTR IT är koncernövergripande med uppdraget att säkerställa smarta IT-lösningar som ger koncernen rätt förutsättningar för kvalitet, utveckling och tillväxt.

Din roll hos oss
Vi är ett drivet team inom Analytics med fem personer som tillsammans utvecklar och förvaltar MTRs lösning. Vi har spännande projekt och arbetar mot att ha suveräna kundrelationer och högt fokus på utmanande uppgifter. Vi har fullt upp och behöver bli fler!

Vi arbetar agilt i nära samarbete med kravställare och verksamhet med stort fokus på Self Service. I rollen kommer du hjälpa verksamheten med analys och främst arbeta med att bygga analysappar med hjälp av Qlik Sense och QlikView. Självklart finns möjlighet att arbeta bredare inom datalager liksom molnlösningar.

Vi uppskattar om du trivs med att arbeta med hela utvecklingskedjan från att förstå och fånga krav till att utveckla och bistå med testning, support och förvaltning. Tillsammans med drivna och ambitiösa kollegor arbetar du i en rolig och vänskaplig atmosfär där det finns möjligheter att växa. I vårt team jobbar vi aktivt med att dela kunskap och erfarenheter för att tillsammans utvecklas både som individer och team.

Vår tekniska miljö:
- QlikView och Qlik Sense
- SQL Server, SSIS
- MicrosoftAzure
- Data Lake
- DataFactory
- Databricks

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
- utveckla och förvalta analysappar i Qlik Sense och QlikView
- driva utveckling i en agil miljö
- översätta krav till tekniska lösningar
- adressera och drivaförbättringsbehov
- säkra förvaltningsbarhet i lösningarna

Du som söker till oss
Du är intresserad av att arbeta i team med verksamheten i fokus för att utvecklastabila och kostnadseffektiva lösningar som användarna uppskattar. Du är dessutom en nyfiken, samarbetsorienterad och kommunikativ person som gillar att ha många kontaktpunkter runtom i organisationen. Du delar gärna med dig av det du kan.

Kvalifikationer

Relevant examen inom IT eller motsvarande erfarenheter
Goda kunskaper i Qlik View och Qlik Sense
Erfarenhet av MSBI-baserade lösningar
Ett par års erfarenhet från arbete som utvecklare

Erfarenhet krävs

Övrigt

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTRX.

Välkommen med din ansökan via vår hemsida genom att svara på några frågor och bifoga ditt CV. Vi önskar inget personligt brev och har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervju sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av urvalstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Alexandra Påhlman, rekryterande HR på alexandra.pahlman@mtr.se eller Annika Wallgren, rekryterande chef på annika.wallgren@mtr.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.

För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-29
Referensnummer: C58284

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Publicerad: 2021-06-24