Jobbsnack

Vi är nära sextusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker och trafikinformatörer som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Under eventet Jobbsnack, ett digitalt evenemang via vår Facebook under 19-21 augusti 2020, djupdök vi i vad det innebär att jobba på MTR och annat roligt. Här hittar du mer om våra roller, vanliga frågor, tips från vår rekryteringsavdelning och hur du blir en av oss!

Hos oss spelar det mindre roll var du kommer ifrån, och större vart du är på väg. Vi vill ha medarbetare som utvecklas med och hos oss. Som Omar, som började på röda linjen som kundservicevärd och idag är stationschef med ansvar för 42 medarbetare och miljön på fem stationer.

Vanliga frågor - rekryteringsavdelningen svarar

Vår rekryteringsavdelning kommer i kontakt med väldigt många kandidater varje år och har märkt att vissa frågor är återkommande. Varför använder vi oss av tester egentligen? Vilka steg ingår alltid i våra rekryteringar? Sofia och Hivi svarar på de vanligaste frågorna! 

Louice och Isabelle tipsar kandidater

Vad lägger våra rekryterare märke till vid intervjuer och event? Vad kan få dig att stå ut ur mängden och visa upp ditt bästa jag? Louice och Isabelle är en del av vårt rekryteringsteam och berättar var de tycker är viktiga egenskaper hos kandidater.

Inte riktigt redo att jobba än?

Vi driver två egna yrkeshögskoleutbildningar, lokförare respektive tågtekniker. YH-utbildningar kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats och erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av utbildad arbetskraft. Hitta mer information här!

Senast uppdaterad: 2021-11-29